120 Sports Trivia Questions and Answers For Anyone

Sports is one of the most popular events around the world. We not only watch sports for the excitement alone but also for the drama and as a true sports fan, being able to answer some sports trivia questions proves our common knowledge about sports. Our sports trivia questions in this article will include a selection of questions related to absolutely every sports activity you can think of: baseball, hockey, basketball, football, table tennis, and what have you.

120 Sports Trivia Questions and Answers 

Basketball Trivia Questions and Answers

1. How high is a basketball hoop from the ground?

Ans: 10 feet (305 cm)

2. What is the name of the governing body in the world’s top basketball League?

Ans: FIBA – The International Basketball Federation

3. Who was the first-ever All-Star game MVP?

Ans: Ed Macauley (1951)

4. Every basketball game begins with what?

Ans: Jump ball or Tip-off

5. What year was the first time an NBA final went to 7 games?

Ans: 1950-51

6. Who was the first NBA MVP?

Ans: Bob Pettit (1955-56)

7. Which City Do The Warriors Play In?

Ans: San Francisco

8. What is it called when a player scores a point?

Ans: Goal

9. Who is the tallest everyday point guard of all time?

Ans: Magic Johnson (6′ 9′)

10. Who was the tallest player of all-time?

Ans: Gheorghe Muresan (7′ 7′-5/8)

11. Did The 76ers Win The NBA Title In 2017?

Ans: Yes

12. What NBA team plays home games at a facility nicknamed “The O-Rena”?

Ans: Amway Arena (Orlando Arena)

13. What player scored the most points in one game?

Ans: Wilt Chamberlain (100)

14. What team won the first NBA championship?

Ans: Philadelphia Warriors (1946-47)

15. Who was the first team to sweep an NBA finals series?

Ans: Boston Celtics (1958-59)

16. Who invented basketball?

Ans: James Naismith

17. How many players are allowed on the court for each team?

Ans: 5 players

18. What is the largest basketball arena in the world?

Ans: The Philippine Arena, in Bulacan, Philippines

19. What is the birthplace of LeBron James?

Ans: Akron, Ohio, USA

20. Who is the first player to be drafted #1 without playing college or high school basketball in the U.S.?

Ans: Yao Ming

Sports Trivia Questions and Answers – Golf

21. What is golf’s championship trophy?

Ans: Claret Jug

22. What golfer, who won the 1995 US Open, has the nickname “Bulldog?”

Ans: Corey Pavin

23. What is the maximum number of clubs you are allowed to carry in your golf bag?

Ans: 14

24. Who was the “Jackie Robinson of golf,” becoming the first African-American on the PGA Tour?

Ans: Charlie Sifford in 1960

25. What famous Canadian golfer is also known by the nickname “Disco Dick”?

Ans: Richard Zokol

26: In international golf games, what are the total number of holes?

Ans: 18

27: What golfer bid a tearful farewell to fans after playing his last U.S. Open, in 1994?

Ans: Arnold Palmer

28. Who was the first Swedish golfer to win the U.S. Women’s Open two straight times?

Ans: Annika Sörenstam

29.  What is Mulligan in term of golf?

Ans: Second chance to play the same short again

30. How old was Tiger Woods when he got his first hole in one?

Ans: 8 years old

31. How many rounds must a golfer have played to be eligible for a handicap?

Ans: 10

32. What’s a scratch golfer’s handicap?

Ans: Zero

33. The first official golf course was established where?

Ans: Byron Nelson

34. Which player won master tournament 2016?

Ans: Danny Willet

35. Who was nicknamed Fuzzy?

Ans: Frank Zoeller

Baseball Trivia Questions and Answers

Sport trivia questions and answers

36.  MLB (Major league baseball) founded on which year?

Ans: 1903

37.  Baseball is very much similar to which game?

Ans: Cricket

38. In baseball what is number 1 position called?

Ans: Catcher

39. What team got its name because of a second baseman named Louis Bierhaurer?

Ans: The Pittsburgh Pirates

40. A baseball field is also known as what?

Ans: Baseball Diamond/ Sandlot

41. Which two cities have the oldest stadiums in major league baseball?

Ans: Boston and Detroit

42. Which of these father/son combinations played in Major League Baseball?

Ans: Pete and Pete Rose, Jr.

43. Who was the first player to win the Triple Crown in major league baseball?

Ans: Tommy Bond

44.  Baseball hall of fame located where?

Ans: Cooperstown New York

45. Which U.S. President was the first to throw out a ceremonial first pitch on Opening Day?

Ans: William Howard Taft

46. Who was the first pitcher to win the Cy Young Award with 30+ wins in the season?

Ans: Denny McLain

47. Who was the first player to hit 50 home runs and 50 doubles in a season?

Ans: Albert Belle

Sports Trivia Questions and Answers – Tennis

48. Which tennis players won two men’s singles Grand Slam titles in 2008?

Ans: Rafael Nadal

49. Who was the first black tennis player to win the US Open?

Ans: Arthur Ash

50. At what Hills was US Open tennis played before it moved to Flushing Meadow?

Ans: Forest Hills

51. Who was the first American male to win three straight Wimbledon titles?

Ans: Pete Sampras

52. What’s the common term for the tennis ailment “lateral humeral epicondylitis”?

Ans: Tennis elbow

53. Which type of game is Tennis?

Ans: racket sport

54. What is the full meaning ITF?

Ans: The International Tennis Federation

55. Which player was known as “Boom Boom” when he first entered professional tennis?

Ans: Boris Franz Becker

56. How high is a tennis court net in the centre?

Ans: 3 feet (36 inches) – 90 cm

57. At the end of the 2008 US Open, who was the officially ranked number one female singles tennis player?

Ans: Serena Williams

58. What American sister and brother won the mixed double championship at Wimbledon in 1980?

Ans: Tracy and John Austin

59. Which tennis player famously yelled “You cannot be serious!” at an umpire?

Ans: John McEnroe

60. What coloured badge is mandatory if an umpire wished to officiate in the final of a grand slam tournament such as the ‘Australian Open?

Ans: Gold

Sports Trivia Questions and Answers – Soccer

61. What team is the first in history to win a trio of consecutive global and continental trophies

Ans: Spain

62. Who scored the first-ever live, televised Premiership goal?

Ans: Teddy Sheringham

63. Who was the first goalkeeper to score a Premiership goal?

Ans: Peter Schmeichel

64. Which country has won the second most number of World Cups?

Ans: Italy

65. Who won the 1994 FIFA World Cup?

Ans: Brazil

66. Why did the Indian national team withdraw from the FIFA World Cup competition in 1950?

Ans: Because they could not play barefoot

67. Who was the first player to reach 100 Premiership goals?

Ans: Alan Shearer

68. Who is known as the “King of Soccer”?

Ans: Pele

69. What is the highest number of goals scored in a soccer game?

Ans: 13

70. What are the home colours of the FC Barcelona soccer uniform?

Ans: Blue and Red

71. According to the official FIFA rulebook, how long can a goalkeeper hold onto the ball for?

Ans: 5 seconds

72: Who was the first African to play in the Premiership?

Ans: Peter Ndlovu  from Zimbabwe

73. Including penalty shootouts, which goalkeeper holds the record for the most penalty saves in a single tournament?

Ans: Manuel Almunia (Faced: 14 Saved: 6)

74: Which player has scored the most total goals at the World Cup?

Ans: Miroslav Klose – 16 goals for Germany between 2002-14

75: Which country will host the 2022 World Cup?

Ans: Qatar

76: Who has scored the most goals in a Premiership debut season?

Ans: Fernando Tores

77. Who has the most career league appearances in the British Leagues?

Ans: Peter Shilton

78. What does FIFA stand for?

Ans:  Fédération Internationale de Football Association (In English: The International Federation of Football Association.)

79. Who was the first player to miss a penalty kick at the world cup?

Ans: Valdemar de Brito (Brazil, 1934 in Italy)

80. How many teams competed in the 2018 FIFA World Cup?

Ans: 32 Teams

Field Hockey and Cricket Trivia Questions and Answers

81. How long is a field hockey match?

Ans: 2X35 min

82. A Field Hockey game begins with what?

Ans: Passback

83. Who is Australia’s most capped player?

Ans: Rechelle Hawkes

84. Field hockey sticks are always right-handed

Ans: True

85. What are the referees called?

Ans: Umpires

86: What kind of surface is field hockey played on?

Ans: Grass or Turf

89. You can touch the ball with …….. side of the stick?

Ans: Left-hand side

90.  How many times can a team sub-out players?

Ans: Unlimited times

91. Which Australian opening batsman, considered one of the greatest openers of all time?

Ans; Matthew Hayden (achieved the 5,000 runs milestone in 95 innings?)

92. How many players are on a team for a game of cricket?

Ans: 11

93. Who holds the best test batting average

Ans: Donald Bradman

94: The highest individual scores in both Tests were by Australians. Who were they?

Ans: Norman O’Neill and Dean Jones

95. Who was the 1st president of BCCI ( Board of Control for Cricket in
India

Ans: R E Grant Govan

96: What does the cricket term “LBW” stand for?

Ans: Leg Before Wicket

97: When was the first cricket Test match played?

Ans: 19 March 1877

98. The first official international match of cricket was held in….?

Ana: 1844

99. In cricket, the Duckworth-Lewis method is?

Ans: The awarding system for victory in matches interrupted by the weather

100: What are the three wooden posts that make up a cricket wicket called?

Ans: Bails

Sports Trivia Questions and Answers for Volleyball and HandBall

Volleyball Sports trivia questions and answers

101.  When two opposing players simultaneously attempt to play a ball above the net is called what?

Ans: Joust

102. What is a Fish or Tuna at volleyball games?

Ans: Player who is entangled in the volleyball net.

103.  In what country was volleyball invented?

Ans: The Unites States of America USA

104. Who invented the game of Volleyball?

Ans: William Morgan

105. How many players are on a court at a time in a regular volleyball game?

Ans: 6 (Six)

1006. In volleyball, how many positions are there on a court in a 6-2 rotation?

Ans: 6

107.  How many total players are all on the court at a time?

Ans: 12

108. The captain or coach is required for substitutions when

Ans: he or she is no longer needed

109. When do you rotate as a team?

Ans: When you  win a hit

110: What is a Wipe during volleyball games?

Ans: When a hitter moves the ball from the opponent’s block in order to be out of bounds.

111. How many players from each team are allowed to be on the field?

Ans: 7 (Seven)

112. Penalties are thrown from what distance?

Ans: 7 meter

113. What team won the Champion’s League in the 1999-2000 season?

Ans: Hypo Niederosterreich

114. Where are free throws taken?

Ans: From the point where the violation occurred

115. What size is Handball court?

Ans: 20×40 m

116. Which Swedish handball player almost died when he bumped into the goalkeeper during a game in 2002?

Ans: Johan Pettersson

117. Who scored the most points for Norway in the 2007 World Championship?

Ans: Gro Hammerseng

118. When was the Standard Size of Team fixed as seven-A-Sides?

Ans: 1952

119. Which country hosted the 2001 Men’s Handball Championship?

Ans: France

120. Which country won the 2003 Handball World Cup?

Answer: Croatia

Test your sports knowledge with these 120 sports trivia questions and answers. Check out these tricky questions about all kinds of sports activities.

Recent

Timeline of Michael Jackson’s Career Achievements, Shocking Death and Legacies

Famed as the King of Pop, Michael Jackson was one of the most prominent figures in popular culture. He was a talented musician, dancer...

A Timeline of Elvis Presley’s Career Beginnings, Artistry and Legacies

Among the facets of American art, music is one of the most significant subgroups. In this subgroup, there are very few names that carry...

A Timeline of Bill Gates’ Early Life, Achievements and Philanthropy

Bill Gates is renowned as an American computer programmer and business magnate who co-founded the world’s largest personal computer software company known as Microsoft....

Timeline of Mark Zuckerberg’s Career Achievements, Personal Life and Philanthropy

Harvard University has produced many notable alumni over the years. The Ivy League institution also holds the record for producing some of the most...

Understanding How Jeff Bezos Built His Companies and What He Spends His Money on

The United States of America is great for so many reasons, including the fact that it is home to the largest number of billionaires...

Recommended

Buddy Holly – Bio, Wife, Children, How Did He Die, Who Died With Him?

Buddy Holly is a name that cannot be forgotten in the rock and roll music industry. He was a rising star whose life and...

Is David Bromstad Married or in a Gay Relationship?

America’s top designer, David Bromstad is known for his charm, smiles, handsome looks and attractive body physique. It is never in doubt that many...

Who is Brooke Baldwin (CNN) Husband, Salary, Net Worth, Age, Height 

Brooke Baldwin is that very seasoned American journalist and lively TV news anchor you see whenever you tune in to CNN Newsroom with Brooke Baldwin from...

7 QVC Hosts Who Either Left or Were Fired

Since the mid-1980s, QVC has thrilled and entertained audiences around the world with their incredible home shopping show. The channel has over the years...

Scott Caan – Bio, Injury, Height, Wife, Net Worth and Other Facts You Must Know

Finding your feet in Hollywood can be a challenging endeavour. For an unknown who has no link to the industry, it is like walking...

Get the Latest Gist, Profiles and Trends Straight To Your in your inbox

Related Stories