100+ Good Questions To Ask About Movies and Their Answers

If you are a fan of movies, we can bet you wouldn’t want to miss out on the latest trends in movies. While it could be quite embarrassing to be in a place where movies are being discussed and you don’t have any contribution to make, it is rather interesting to be at the centre of discussions with regards to movies. Beyond knowing just the names of your favourite actors, actresses, and directors, it will also be interesting to remember the most interesting movie scenes and tag lines. That being said, we have taken time out to gather interesting movie questions and their answers.

If you are looking for the best movie questions and their answers, then you are at the right place. From comedy movies to action movies to horror movies, find all the fun questions about your favourite movies and their answers below.

General Movie Questions and Their Answers

1. For which movie did Tom Hanks earn his third Oscars nomination in 1996?

Answer: Apollo 13

2. What is the name of Han Solo’s ship?

Answer: Millennium Falcon

3. What David Lunch movie did a few scenes from Bobby Vinton’s life story?

Answer: Blue Velvet

4. Which war film won the Academy Award for Best Picture in 2009?

Answer: The Hurt Locker

5. Which actor starred in the 1961 movie, The Hustler?

Answer: Paul Newman

6. Which movie features Bruce Willis as John McClane, a New York police officer, taking on a gang of criminals in a Los Angeles skyscraper on Christmas Eve?

Answer: Die Hard

7. What is the name of the hobbit played by Elijah Wood in the Lord of the Rings trilogy?

Answer: Frodo Baggins

8. What colour were the slippers in the original Wizard of Oz?

Answer: Silver

9. Who was the director of the movie Four Weddings and a Funeral?

Answer: Mike Newell

10. Which actress played the role of Sarah Connor in Terminator?

Answer: Linda Hamilton

11. Which English actor won the 2014 Academy Award for Best Actor for his role in The Theory of Everything?

Answer: Eddie Redmayne

12. Who played Jack Dawson in the 1997 epic thriller, Titanic?

Answer: Leonardo DiCaprio

13. What U.S. magazine declared Star Wars “the best movie of the year” in its May 30, 1977 issue?

Answer: Time Magazine

14. Who was the first African-American actor to win the Academy Award for Best Actor?

Answer: Sidney Poitier for his role in Lillies of the Field in 1963.

15. Who was the first feline featured in Lifestyles of the Rich and Famous?

Answer: Morris the Cat

16. In which year were the Academy Awards (Oscars) first presented?

Answer: 1929

17. What does AT-AT stand for in the Star Wars series?

Answer: All Terrain-Armored Transport

18. What martial artist warbles the theme song for Walker, Texas Ranger?

Answer: Chuck Norris

19. Which singer starred 1n’ “The Bodyguard”?

Answer: Whitney Huston

20. Which actor Sylvester has the nickname Sly

Answer: Sylvester Stallone

More General Movie Questions and Answers

21. Which actress Keaton starred in “Father of the Bride II”?

Answer: Diane Keaton

22. Which pair of real-life brothers (including first names) play the titular roles in The Fabulous Baker Boys (1989)? And what is the name of the alluring singer for whom they both fall, played by Michelle Pfeiffer?

Answer: Jeff Bridges and Beau Bridges; Susie Diamond

23. A Bronx Tale (1993) was the directorial debut of which Hollywood star?

Answer: Robert De Niro

24. Who won an Oscar nomination for his portrayal of American activist Malcolm X?

Answer: Denzel Washington

25. In which language was Crouching Tiger Hidden Dragon filmed?

Answer: Mandarin Chinese

26. Which Welsh actor starred with Jodie Foster in “The Silence of the Lambs”?

Answer: Anthony Hopkins

27. Who plays corrupt sheriff Hank Quinlan in Orson Welles’s Touch of Evil (1958)?

Answer: Welles plays himself

28. ln 1999 Gwyneth Paltrow won an Academy Award in a role in Shakespeare in Love that demanded she spent much of the film pretending to be a man; who replicated this feat the following year, and in which film?

Answer: Hilary Swank; in Boys Don’t Cry

29. What is the famous weapon used by Jedi Knights in Star Wars series?

Answer: Light Saber

30. Which Jedi Knight becomes Darth Vader in Star Wars?

Answer: Anakin Skywalker

31. From which kingdom do frozen girls belong to in the animated movie Frozen?

Answer: Arendelle

32. Which 1997 science fiction movie starring Will Smith and Tommy Lee Jones tells the story of a secret agency that polices alien refugees who are living on earth disguised as humans?

Answer: Men in Black

33. Which actress played the character of The Acid Queen in Tommy?

Answer: Tina Turner

34. In Italian translation who is Mr. Kiss Kiss Bang Bang?

Answer: James Bond

35. Who played the role of James Bonds secretary?

Answer: Loelia Ponsonby

36. What actress in the film Goldfinger was painted gold?

Answer: Shirley Eaton

37. What was David Leans first film?

Answer: Oliver Twist

38. What movie is based on the book “ A Prayer for Owen Meany”?

Answer: Simon Birch (1998)

39. Who played Percy Jones in Guess Who?

Answer: Bernie Mac

40. What year was the first “Nightmare on Elm Street” movie released?

Answer: 1984

41. Which character in A Christmas Story gets his tongue stuck in a flagpole?

Answer: Flick (played by Scott Schwartz) in the 1983 Christmas film, A Christmas Story

42. How many characters did Eddie Murphy play in the movie “Coming to America”?

Answer: 4 (Clarence the Barber; Prince Akeem Joffer; the Jewish Rocky Marciano fan, Saul; and the sexual chocolate frontman, Randy Watson)

43. What is the setting of the movie “Mamma Mia”?

Answer: Greece

44. What does the ATM say to Patrick Bateman in the movie “American Psycho”?

Answer: feed me a stray cat

Horror Movie Questions and Their Answers

Movie Questions and their Answers

45. The Movie “When a Stranger Calls” is based on which urban legend?

Answer: The Babysitter and the Stranger Upstairs

46. Don Siegel in 1956 and Philip Kaufman in 1976 directed two versions of which classic horror movie?

Answer: Body Snatchers

47. In what movie did Jack Nicholson play Jack Torrance?

Answer: The Shinning

48. Who directed the low-budget horror classic The Evil Dead in 1981? What was the name of the main protagonist played by Bruce Campbell?

Answer: Sam Raimi; Ash

49. In the movie “Child’s Play,” what was Chuckie?

Answer: A Good Guy’s Doll

50. Who was the first to play Dracula in the movies?

Answer: Bela Lugosi

51. Which 1974 Tobe Hooper slasher movie had to wait twenty-five years to get a rating from the British Board of Film Classification?

Answer: The Texas Chainsaw Massacre

52. Deborah Kerr is a governess who looks after two monstrous children, Flora and Miles in a disturbing 1960 creepy classic; Jack Clayton directs- what’s the movie?

Answer: The Innocents

53. What was the first movie to earn the Academy Award for Best Makeup?

Answer: An American Werewolf in London (1981).

54. What was Hideo Nakata’s 1998 horror classic, remade by Gore Verbinski in 2002?

Answer: Ringu (The Ring)

55. In the movie “Carrie,” how did Carrie kill her mother?

Answer: Carrie uses her powers to knife her to death

56. What was Elsa Lanchester’s most famous role, in a James Whale directed film of 1935?

Answer: Bride of Frankenstein

57. What was the original working title of the 1988 film, Child’s Play?

Answer: Blood Buddy

58. Which later-to-be-very-famous New Zealand director made 1992 gross-out horror-comedy Braindead?

Answer: Peter Jackson

59. In the movie Deep Blue Sea, how many sharks were killed?

Answer: Three Sharks and they are killed in the same manner.

60. What was Tomas Alfredson’s 2008 film, a bleak contemporary account of a vampire’s existence set in a small town in Sweden?

Answer: Let the Right One In

61. What was the name of the possessed girl, played by Linda Blair in the Exorcist?

Answer: Regan

62. Which film features Joe Turkel as Lloyd, a polite but sinister barman, and Lisa and Louise Burns as the young Grady Twins?

Answer: The Shining

63. Who was the first victim of the psychotic killer in Halloween?

Answer: His older sister Judith, killed in a flashback at the beginning of the movie

64. What was Kathrin Bigelow’s 1987 cult movie about a blood-drinking family traveling across America?

Answer: Near Dark

Sci-Fi Movie Questions and Their Answers

65. One of the all-time cutest aliens has to be the furry tribble. In what space movie does a dead tribble help save Captain Kirk’s life?

Answer: Star Trek Into Darkness

66. Who stars in the 1976 film “The Man Who Fell to Earth”?

Answer: David Bowie

67. What is the name of the villain in the first Superman movie (1980) played by Gene Hackman?

Answer: Lex Luthor

68. The Villains in the 2007 version of the movie “Transformers” are known as what?

Answer:  Decepticons

69. Who made the 1989 underwater sci-fi thriller The Abyss?

Answer: James Cameron

70. What 1968 sci-fi movie made by Stanley Kubrick is the first to be taken seriously by critics and movie-goers alike?

Answer: 2001: A Space Odyssey

71. Who directed the 1987 movie, Spaceballs?

Answer: Mel Brooks

72. In the 1951 movie “The Day The Earth Stood Still,” which US city did the alien spaceship land in?

Answer: Washington D. C.

73. Serve the trust. Protect the innocent. Uphold the law. whose mantra?

Answer: Robocop

74. Who played Oracle in “The Matrix”?

Answer: Gloria Foster

75. Who played The Invisible Man in James Whale’s 1993 film? And on whose story was the film based?

Answer: Claude Rains; the story is based on H.G. Wells 1897 science fiction novel

76. Who directed the 1986 movie “Aliens”?

Answer: James Cameron

77. In 2005, both Steven Spielberg and Peter Jackson revisited classic sci-fi stories for the major movies; what were the two movies?

Answer: War of Worlds (Steven Spielberg) and King Kong (Peter Jackson)

78. In “The Matrix,” which character says “Neo, no one has ever done anything like this”?

Answer: Trinity

79. What is the name of the 2005 hit movie “The Exorcism of…”?

Answer: Emily Rose

80. What is Mad Max’s surname? And who leads the gang that kills his family?

Answer: Rockatansky; Toecutter gang

81. What classic sci-fi movie involves the invention of a beautiful robot by a scientist called Rotwang?

Answer: Fritz Lang’s Metropolis (1927)

82. Who remade Solaris in 2002 and who took the lead role? Which Russian director made the original movie thirty years earlier?

Answer: Steven Soderbergh remade the movie in 20002 while it stars George Clooney; Andrei Tarkovsky made the original in 1972.

83. What was the 1982 film starring Jeff Bridges as a computer software engineer battling to escape from being trapped inside his own program?

Answer: Tron

84. In which 2001 movie did Tim Roth play the character of General Thade?

Answer: Planet of the Apes

Check Out: List of 15 Best Hallmark Romance Movies You Need To Watch

Comedy Movie Questions and Their Answers

Movie Questions and their Answers

85. Where do the island scenes in the 2002 movie “Punch Drunk Love” take place?

Answer: Hawaii

86. What are the full titles of the three Austin Powers movies? Who played both Powers and his nemesis, Dr. Evil? Who appeared as Dr. Evil’s son, Scott?

Answer: Austin Powers: International Man of Mystery, Austin Powers: The Spy Who Shagged Me and Austin Powers in Goldmember, Mike Myers; Seth Green

87. How many different hairstyles did Reese Witherspoon sport in “Legally Blonde”?

Answer: 40

88. God Bless America was a 2012 movie made by which comic film-maker and actor? In which movie franchise did he make his name?

Answer: Bobcat Goldthwait; Police Academy

89. What actor played Alex “Hitch” Hitchens in “Hitch”?

Answer: Will Smith

90. Who directed the movie, “Do the Right Thing”?

Answer: Spike Lee

91. Who plays the body-swap mother and daughter in Freaky Friday (2003)?

Answer: Jaime Lee Curtis and Lindsay Lohan

92. If Sharon Stone betrayed an amnesiac Arnold Swarzenneger in Paul Verhoeven’s 1990 version, who betrayed in 2012 version under Len Wiseman’s direction?

Answer: Kate Beckinsale played Colln Farrel’s false wife in 2012 version of Total Recall

93. In the 1978 movie “Animal House,” who played Omega pledge Chip Diller?

Answer: Kevin Bacon

94. What movie is Cady Heron from?

Answer: Mean Girls

95. Which comic book hero provided a big break for Mexican director Guillermo del Toro in 2004? What was the subtitle of the follow-up, released in 2008?

Answer: Hellboy; Hellboy 2: The Golden Army was the full title of the sequel

96. Kareem Abdul-Jabaar features as a co-pilot in the hit 1980 comedy Airplane! For what was he better known?

Answer: As a basketball superstar in the NBA

97. What film did Jessica Tandy win an Oscar for in 1989?

Answer: Driving Miss Daisy

98. In the 2007 movie, “I Think I Love My Wife,” what actress played Chris Rock’s wife, Brenda?

Answer: Gina Torres

99. In what movie did Jennifer Aniston’s boss ask her to wear 37 pieces of flair?

Answer: Office Space

100. In “Wedding Crashers,” what does Will Ferrell’s character crash?

Answer: Funerals

101. In what movie does the Stay Puft Marshmallow Man begin destroying New York City?

Answer: Ghostbusters

102. Where do Tom and Hannah first meet in “Made of Honor”?

Answer: College

103. Who played Roller Girl in “Boogie Nights”?

Answer: Heather Graham

104. In what film did Spike Lee play Mookie?

Answer: Do the Right Thing

Recent

Sam Raimi Net Worth: How Much Is The Filmmaker Worth In 2019?

Samuel M. Raimi is a multi-talented filmmaker well known for creating the Evil Dead series that generated a cult following, he is also known...

Why Did CocoSori Disband and What are the Former Members Doing Now?

For a few years, the not so popular k-pop; J-pop duo CocoSori, created by MOL Entertainment, thrilled their fans with heartfelt music and stirred...

Sofia Coppola Net Worth And How Much She Made From Her Movies

If there was really anyone that fits the bill of Hollywood royalty, then Sofia Coppola wouldn't be too far off the mark. She is...

Kris Wolf – 5 Interesting Facts To Know About The Wrestler

Born in America but made in Japan, Kris Hernandez better known by her ring name Kris Wolf is a larger than life personality, an...

Where are The ‘Shahs of Sunset’ Cast Now and How Old are They? 

Shahs of Sunset is a documentary reality TV show which focused on the lifestyle of a group of wealthy Iranian-Americans living in Beverly Hills. When...

Recommended

Scarlett Johansson’s Height, Weight, Bra Size, Body Measurements

Born on November 22, 1984, though the actress came from humble beginnings, she has risen to great heights in the movie industry. Well look at...

Philip Mckeon Bio, Is He Married, Who is The Wife, Is He Gay? 

Like little stars, they dazzle on our screens and take our breath away with their undisputable talents. They are no other than child stars....

Scarlett Johansson’s Dating History, Who Has She Dated In The Past or Dating Now?

Scarlett Johansson is a multi-talented American actress, model, and singer; best known for her brilliant performances in movies such as The Horse Whisperer, Ghost...

Kat Timpf Height, Wiki, Bio, Age, Husband, Salary, Married

For those who surprisingly have not seen or at least heard of Kat Timpf (even though she is not Tomi Lahren), she is a...

Greg Gutfeld Net Worth, Married, Wife, Gay, Salary, Height, Weight

Greg Gutfeld is a 52-year-old American television personality, author, magazine editor, and blogger, who is widely known for hosting The Greg Gutfeld Show on the Fox News...

Get the Latest Gist, Profiles and Trends Straight To Your in your inbox

Related Stories